Personvernerklæring

I denne personvernerklæringen forklarer vi hvorfor og på hvilken måte vi behandler dine personopplysninger, samt hvilke rettigheter du har når det gjelder persondata

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Dette kan være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse, eller en kombinasjon av disse, som gjør det mulig å fastsette hvilken person som befinner seg bak opplysningene.

Behandling av våre kunders personopplysninger

Er du kunde av oss oppbevarer vi personopplysningene i vårt CRM med formål å kunne levere produkter og tjenester etter avtale, gi deg god kundeoppfølging samt oppbevare betalingsinformasjon i henhold til lovverket.

Når du henvender deg til oss

Når du kontakter oss, vil vi lagre din kontaktinformasjon, din henvendelse, tidspunkt for denne, relevante notater, samt informasjon om sakens utfall. Denne historikken benytter vi for å kunne vise til tidligere dialoger og for å ha nok informasjon til å utøve god kundebehandling. Det rettslige grunnlaget for behandlingen er vår legitime interesse i å følge opp henvendelser.

Når du bruker våre nettsider

Vi plasserer cookies («informasjonskapsler») på våre nettsider med formål om å gjøre siden mer brukervennlig og tilpasset deg, analysere bruken for å kunne videreutvikle siden og å kunne markedsføre våre produkter og tjenester. Cookies er små tekstfiler som blir lokalt lagret i din nettleser, og gjør det mulig for vår tjeneste å «huske» deg og dine brukerpreferanser.

Mer om vår bruk av cookies lenger ned på siden.

Dine rettigheter

Du har flere rettigheter som følge av personopplysningsloven. En oversikt over disse følger under. Ta kontakt med oss dersom du ønsker å benytte deg av dine rettigheter.  

Rett til innsyn 

Du har rett på innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret om deg.  

Retting 

Dersom personopplysningene vi har om deg er feil, har du rett til å få rettet opp disse. Vi vil gjøre dette så snart vi er gjort oppmerksom på eventuelle feilaktige opplysninger. Kontakt oss dersom du ønsker å oppdatere personopplysninger vi har lagret om deg.

Sletting og begrensning

I henhold til personvernloven skal en virksomhet kun behandle personopplysninger som er nødvendig for at den skal få levert de tjenestene kundeforholdet omfatter. Vi behandler og beholder derfor kun opplysninger vi har et behandlingsgrunnlag for, samt informasjon vi er pålagt å beholde etter norsk lov.

Dataportabilitet 

I noen tilfeller vil du kunne få utlevert personopplysninger du har oppgitt til oss, og få disse overført i et maskinlesbart format til en konkurrent av oss. Dersom det er teknisk mulig vil vi overføre opplysningene direkte til det aktuelle firmaet. 

Klage til Datatilsynet

Dersom du er uenig i måten vi behandler dine personopplysninger på, håper vi at du tar kontakt med oss. Så langt det er mulig vil vi forsøke å imøtekomme dine ønsker knyttet til ditt personvern. Dersom vi ikke klarer å finne en løsning, har du rett til å sende inn en klage til Datatilsynet.

Vær oppmerksom på at det er mange begrensninger i rettighetene over, og det må derfor gjøres en konkret vurdering av hver forespørsel. Vi vil besvare din henvendelse så snart som mulig, og senest innen én måned.   

Dine personopplysninger skal behandles sikkert 

Personopplysningsloven stiller den som behandler personopplysningene dine ansvarlig for å ivareta ditt personvern, samt gjennomføre sikringstiltak om nødvendig. Vi benytter tiltak som adgangskontroll og annen teknisk sikkerhetsstruktur for at dine opplysninger oppbevares og behandles trygt. 

I de tilfeller vi har valgt å benytte oss av en ekstern leverandør, som ved fysisk lagring av data, analyseverktøy og leverandør produkter og tjenester, er det inngått databehandleravtaler. Dette sikrer at personopplysningene blir behandlet etter det formålet vi har avtalt og at oppbevaring, bruk, utlevering og sletting av persondata skjer etter avtale.  

Lagring av personopplysninger 

Vi beholder kun lagrede personopplysninger så lenge det er nødvendig. I tilfeller der vi er pålagt å lagre opplysninger ved lov, vil vi beholde disse så lenge lovverket tilsier. Vi vil også beholde informasjon ved særlige tilfeller, for eksempel ved klager og krav rettet mot eller utstedt av oss.

Endringer i personvernerklæringen

Den siste versjonen av vår personvernerklæring vil alltid ligge tilgjengelig våre nettsider. Ved betydelige endringer i avtale- eller brukervilkår vil vi informere om dette og/eller innhente nytt samtykke i de tilfeller der vi ønsker å bruke dine personopplysninger til formål utover det du allerede har samtykket til.

Kontakt

Det er leder for det respektive selskap som står ansvarlig for forsvarlig behandling av dine personopplysninger. Dersom du ønsker å komme i kontakt med oss vedrørende innsyn, retting eller sletting av dine opplysninger kan du kontakte vårt kundesenter på telefonnummer +47 33 03 45 00

Har du andre spørsmål knyttet til personvern er du velkommen til å kontakte vårt personvernombud Tonje Fjugstad på e-post eller ved å sende oss en skriftlig melding.

E-post: post@fernomobility.com
Postadresse: Innlaget 298, 3185 SKOPPUM

Ved slike henvendelser vil du måtte identifisere deg, slik at vi kan sikre rettmessig utlevering av dine personopplysninger. Vi vil svare deg så raskt som mulig og senest innen den lovfestede tidsfristen på 30 dager.

Informasjon om bruk av cookies

Når du bruker vårt nettsted skal du føle deg trygg på at vi følger gjeldende lover og regler. Derfor ønsker vi å informere deg hvordan vi bruker cookies, i hvilke tilfeller vi gjør dette og hvordan du kan slette og administrere disse.

Hva er en cookie?

Når du besøker et nettsted for første gang, vil det lagres informasjon i din nettleser. En cookie (engelsk for informasjonskapsel) er en liten tekstfil som brukes til å lagre informasjon om dine innstillinger, preferanser og/eller bruksmønster i nettlesere eller på mobile enheter. I dag brukes denne teknologien på de aller fleste nettsteder for å tilpasse visningen av nettsiden til enheten, samle statistikk og levere tilpassede annonser. I mange tilfeller er cookies helt nødvendig for å sikre en god brukeropplevelse på et nettsted.

Hvor lenge lagres en cookie?

Hvor lenge en cookie lagres avgjøres av formålet med at cookien er plassert ut. Midlertidige cookies (session-cookies) lagres kun på din nettleser mens du er på nettstedet og slettes automatisk når du lukker nettleseren eller slår av enheten. Permanente (vedvarende) cookies lagres i din nettleser over en forhåndsdefinert periode, for eksempel tre måneder, eller frem til en bestemt dato. Informasjonen forblir da lagret i din nettleser mellom besøkene, med mindre du velger å slette dem manuelt.

Hvem plasserer cookies?

Det er vi som er ansvarlige for hvilke cookies vi har på vår nettside, men det kan også bli lagt på cookies av våre tredjepartsleverandører etter avtale. Vårt behandlingsgrunnlag for nødvendige cookies er legitim interesse. For cookies som gjelder analyse og markedsføring vil vi spørre om ditt samtykke før disse blir plassert på din nettleser.

I hvilke tilfeller bruker vi cookies?

Under vil du kunne lese om hvorfor vi benytter oss av cookies og hvilke tredjepartsleverandører som leverer disse. 

Nødvendige cookies

Såkalte «nødvendige cookies» er cookies nettsiden er avhengig av for å fungere optimalt. De kan sørge for at nettstedet tilpasser seg til dine innstillinger for språk, beskytte nettstedet og tjenestene generelt.

Analyse

Vi bruker Google Analytics for å samler inn informasjon om besøk på nettsteder slik at vi kan rapportere om resultater og gjøre forbedringer. Dette inkluderer blant annet informasjon om hvilke sider brukeren besøker, hvilket nettsted brukeren kom fra og hvor lenge en bruker forblir på siden.

Markedsføring

For å vise deg annonser om våre produkter og tjenester benytter vi oss av cookies fra tredjepartsaktørene Delta Projects, Facebook, LinkedIn og Snapchat. Det vil ikke blir lagt cookies på din nettleser før du samtykker til dette og du kan når som helst slette disse cookiene fra din nettleser.

Administrasjon av cookies

Du kan selv slette cookies under innstillinger i din nettleser eller ved å gå inn på innstillingene til de ulike tredjepartsleverandørene. Ved neste besøk på vår side vil du da få en ny forespørsel om samtykke til cookies med formål om markedsføring.

Du kan lese mer om hvordan du sletter eller endrer innstillingene i din nettleser på nettvett.no.

Oversikt over hvilke cookies som er installert
CookieDescriptionDurationType
PHPSESSIDThis cookie is native to PHP applications. The cookie is used to store and identify a users’ unique session ID for the purpose of managing user session on the website. The cookie is a session cookies and is deleted when all the browser windows are closed. Necessary
_gaThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to calculate visitor, session, campaign data and keep track of site usage for the site’s analytics report. The cookies store information anonymously and assign a randomly generated number to identify unique visitors.2 yearsAnalytics
_gidThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to store information of how visitors use a website and helps in creating an analytics report of how the wbsite is doing. The data collected including the number visitors, the source where they have come from, and the pages viisted in an anonymous form.1 dayAnalytics
_gat_gtag_UA_178554823_1Google uses this cookie to distinguish users.1 minuteAnalytics