Jump to content
IMG 7103 rotated

Ny brannbil levert til Ramsund Orlogsstasjon

Vi hadde gleden av å bygge om og tilpasse en liten brannbil for Brann- og redningstjenesten ved Forsvarets orlogstasjon i Ramsund. Tilpassingen er gjort på en Mercedes Vito personbil, og løsningen er skreddersydd etter kundens behov. Oppdragsgivers behov var en administrasjonsbil som i tillegg kan transportere mannskap på inntil 5 personer, samtidig som de fikk tilpasset en innredning i varerommet som huser alt utstyret de skulle ha med. 

Kunden er avhengig av å kunne få med seg diverse utstyr som blant annet combiboard, bensinpumpe, brannslokkerapparat, redningsutstyr, fester for komplette røykdykkersett, med mer, og vi skreddersydde derfor en innredning i varerommet som er tilpasset utstyret de skal oppbevare på centimetermål.

Innredningen er designet og utviklet i samråd med oppdragsgiver, og produsert i kryssfinér. Innredningen freses ut i vår egen CNC-maskin, og med disse forutsetningene kan vi dermed tilpasse innredningen helt etter hva kunden ønsker, samtidig som plassen i bilen utnyttes i størst mulig grad. Ved at vi kan designe og utvikle varerom- og bagasjeromsinnredningen selv, får kunden nærmest fritt spillerom til å tilpasse innredningen etter hva de ønsker å ha med seg i bilen. I og med at vi har alt i eget hus er veien fra idéfasen til ferdig produkt kort, og dette gir også kunden og oss store rom for å gjøre tilpassinger og endringer underveis der dette er nødvendig. Med riktig utstyr kan vi tilpasse innredning i både kryssfinèr og polyetylen-plast, i tillegg til at vi kan tilpasse plater i aluminium for kledning av vegger, gulv og tak i bilen. Dette gjør at vi evner å levere en skreddersydd løsning for kunden, uavhengig av om det er en helt enkel løsning som passer kunden best, eller om det krever millimeterpresisjon for å få det til.

Bilen ble levert med markedets beste varslingssystem fra Whelen Engineering®. På taket er det montert en Whelen Justice WeCanX DUO®-lysbøyle som er programmert med Whelen CenCom Core® kontrollsystem. Med DUO-color lys i gult og blått, får dermed oppdragsgiver tilnærmet alt i en bøyle med både trafikkledevarsling, cruiselights, nattsenk og inntil 50 forskjellige blinkemønstre. Bøylen er i tillegg programmert med Whelen CenCom Core DVI®-system, som med ett enkelt tastetrykk justerer lysintensiteten for å gi et mye mer dynamisk varslingsbilde i trafikken. Dette er spesielt nyttig på kveld og natt, da det reduserer lysintensiteten som igjen gjør at de som ferdes rundt bilen vil få en helt annen oversikt over situasjonsbildet rundt bilen. Med DVI-funksjonen vil man dermed oppleve at varslingslyset blir mye mindre forstyrrende, samtidig som det gir den samme gode effekten. Whelen CenCom Core DVI® kan leveres på alle Whelen WeCanX-produkter, i kombinasjon med Whelen CenCom Core-kontrollsystem. I grillen er det montert 2 stk. Whelen ION Super LED®-lamper, og i hvert speilhus samt på hver side av bakfangeren, er det innfelt Whelen Vertex Super LED®-lamper for å sikre tilstrekkelig med varsling rundt hele bilen.

I tillegg til varsellysene er bilen levert med Whelen Arges Super LED Remote Spotlight®-søkelys. Dette er et helautomatisk søkelys som enten kan betjenes ved hjelp av et kompakt kontrollpanel, eller programmeres til å følge bilens rattutslag; dvs. at søkelyset følger rattets svingkurve og dreier om i samspill med rattet (må da leveres med Whelen CenCom Core®-kontrollsystem). Dette søkelyset kan leveres med enten flom- eller spot-belysning, eller kombinert med begge funksjoner, og med kontinuerlig 360° graders rotasjon og 180° graders tilt rotasjon, får du et søkelys som gir deg muligheten til å belyse området rundt hele bilen til enhver tid. Whelen Arges® Remote Spotlight brukes i dag av store deler av politistyrken i USA. Whelen® varslingslys og søkelys leveres med 5 års garanti som standard og 10 års garanti dersom det leveres med Whelen® CenCom Core-kontrollsystem.

Vi takker kunden for oppdraget og gratulerer med ny bil!

Vi håper å høre fra deg

Ferno norden 25
qr code for Dan Thomas Harila
Name
Dan Thomas Harila
Position
Sales Manager
E-mail
dan.thomas.harila@fernomobility.com
Phone
+47 907 78 628
Ferno norden 16
qr code for Ole Brekkenes
Name
Ole Brekkenes
Position
General Manager
E-mail
ole.brekkenes@fernomobility.com
Phone
+47 901 60 057

© 2024 Ferno Norden