Jump to content
X5 x 2 2 scaled

Utrykningskjøretøy

Utrykningskjøretøy er betegnelsen på spesialbygde kjøretøy beregnet for nødetatene, eller andre som er berettiget til å bruke blått varslingslys, for å bedre hurtighet og fremkommelighet.

Med vår lange erfaring er Ferno Mobility som et kompetansesenter for nødetatene i Norge. 

Vi har spesialisert oss på alt fra ambulansekjøretøy, legebiler, røykdykkerbiler, kommandobiler, politibiler og har levert flere av dagens motorsykler til nødetatene.

Ferno Mobility Legevakt Skoda

Legebil / Legevaktbil

Ferno Mobility har lang erfaring med å bygge om lege- og legevaktbiler, og vi leverer flere av denne typen biler i året. 

Vi har blant annet bygget om og levert Toyota RAV4 Plug-In Hybrid, Mitsubishi Outlander PHEV, Skoda Kodiaq, Suzuki A-Cross, Volvo XC60, med flere. 

Med det grønne skiftet vi er i nå så ser vi at interessen for helelektriske kjøretøy til dette formålet også øker, og vi utvikler stadig nye løsninger tilpasset helelektriske modeller som for eksempel BYD Tang. 

Velprøvd løsning

Med vår erfaring og vårt samarbeid med blant annet Toyota, Skoda og flere legevakter i Norge, har vi utviklet en kostnadseffektiv og svært god lege- og legevaktbil. Bilene kan leveres komplett utstyrt med spesialtilpassede innredninger, ferdig profilert og uniformert, samt med utrykningsgodkjenning. Denne løsningen passer godt til de allerede nevnte modellene, samt flere som for eksempel VW ID.4, Audi E-Tron, Ford Explorer, Toyota Land Cruiser, med flere. 

Vi leverer og monterer kvalitetssikkert utstyr fra Whelen med lang levetid og lite vedlikehold, og det beste av betjeningsløsninger. Vi monterer Locus-system og med vår EKOMNETT-autoriserte medarbeidere leveres også bilene komplett utrustet med nødnett- og sambandsradio.

Våre påbygg er velprøvd og levert både som lege- og legevaktbil til blant annet Oslo Universitetssykehus HF, Bergen, Fredrikstad, Tønsberg, Eidfjord, Ål, med flere.

Motorsykkel

Vi tilpasser motorsykler til utrykningskjøretøy med fokus på hastighet, manøvrerbarhet og pålitelighet. Ved å integrere avansert utstyr som lys, sirener og kommunikasjonsenheter, sikrer vi effektiv respons i nødsituasjoner. 

Vår ekspertise i mekanikk og design resulterer i skreddersydde kjøretøyer som oppfyller nødetatenes spesifikke behov, samtidig som de signaliserer autoritet og trygghet.

Varslingslys

Når det kommer til varslingsutstyr forhandler vi det meste på markedet, men vårt fokus innen blålys er på kvalitetsprodukter som Whelen og Redtronic. 

Vi har spesialister ansatt som selv har tjenestegjort hos utrykningsetater og vet personlig hva som kreves av et kjøretøy i ekstreme situasjoner og vi følger hele prosessen fra ide til ferdig godkjent bil hos Statens Vegvesen.

 For oss vil sikkerhet og kvalitet alltid være det viktigste ved utvikling av utrykningskjøretøy!

Bakinnredning Ferno Mobility 2

Innredningsløsning til utrykningskjøretøy

Vi skreddersyr og tilpasser innredningsløsningen helt etter ditt eget ønske, plassbygget til bilmodellen du har valgt. Innredningsløsningen kan leveres med enkle rom, hyller, skuffer og/eller uttrekk. Innredningen er kostnadseffektiv og produseres i robust materiale, samtidig som den har liten egenvekt og dermed tar opp lite nyttelast i bilen. 

Våre kolleger i Ferno Norden AS leverer det meste av akuttmedisinsk utstyr til bilen.

ISO shutterstock 380288050

Vår kompetanse er din trygghet!

Vårt kvalitets- og miljøsystem tilfredsstiller kravene i ISO9001 og ISO14001 og sikrer styring av alle aktiviteter som påvirker kvalitet og miljø.

Ferno Mobility AS har rett til å installere og vedlikeholde elektronisk kommunikasjonett (ekomnett) – ekomnettautorisasjon ENA 8796.

Vi håper å høre fra deg

Ferno norden 25
qr code for Dan Thomas Harila
Name
Dan Thomas Harila
Position
Sales Manager
E-mail
dan.thomas.harila@fernomobility.com
Phone
+47 907 78 628
Ferno norden 16
qr code for Ole Brekkenes
Name
Ole Brekkenes
Position
General Manager
E-mail
ole.brekkenes@fernomobility.com
Phone
+47 901 60 057

© 2024 Ferno Norden