Jump to content
X5 x 2 2 scaled

Utrykningskjøretøy

Utrykningskjøretøy er betegnelsen på spesialbygde kjøretøy beregnet for nødetatene, eller andre som er berettiget til å bruke blått varslingslys, for å bedre hurtighet og fremkommelighet. Med vår lange erfaring er Ferno Mobility som et kompetansesenter for nødetatene i Norge. 

Vi har spesialisert oss på alt fra ambulansekjøretøy, legebiler, røykdykkerbiler, kommandobiler, politibiler, akuttbiler, innsatslederbiler og har levert flere av dagens motorsykler til nødetatene.

IMG 9888

Ambulanse

Ferno Mobility er forhandlere og importører av Nilsson XC90-ambulanser, bygget av Nilsson Special Vehicles. Ambulansen bygges på Volvo XC90-chassis og leveres med premium kjørekomfort og kjøreegenskaper, høyt sikkerhetsnivå og utstyrsnivå fra Volvo. Ombyggingen av kjøretøyene gjøres med fokus på å ivareta sikkerheten til ambulansearbeiderne og pasienten, og bilen er typegodkjent som ambulanse ihht. EN1789-standarden og tilfredsstiller dermed alle krav til ambulanser for det norske og europeiske markedet.

Ferno Mobility er forhandlere og importer av ambulanser bygget om av J5L-Production. Ved hjelp av våre partnere i Finland kan vi tilby ambulanser bygget på chassis som blant annet Mercedes Sprinter, MAN TGE, Ford Transit og ikke minst den nye, helelektriske Ford e-Transit. J5L-Production er sertifiserte påbyggere til Mercedes-Benz- og Ford-fabrikkene, og har levert ambulanser i det nordiske markedet over mange år. Ambulansene tilfredsstiller EN1789-standarden og tilfredsstiller dermed alle krav til ambulanser for det norske og europeiske markedet.

20230829 122008780 i OS

Legebil / Legevaktbil / Akuttbil

Ferno Mobility har lang erfaring med å bygge om lege-, legevakt- og akuttbiler, og vi leverer flere av denne typen i biler i året. 

Vi har blant annet bygget om og levert Toyota RAV4 Plug-In Hybrid, Mitsubishi Outlander PHEV, Skoda Kodiaq, Suzuki A-Cross, Volvo XC60, med flere. 

Med det grønne skiftet vi er i nå så ser vi at interessen for helelektriske kjøretøy til dette formålet også øker, og vi utvikler stadig nye løsninger tilpasset helelektriske modeller som for eksempel BYD Tang. 

Velprøvd løsning

Med vår erfaring og vårt samarbeid med blant annet Toyota, Skoda og flere legevakter i Norge, har vi utviklet en kostnadseffektiv og svært god lege- og legevaktbil. Bilene kan leveres komplett utstyrt med spesialtilpassede innredninger, ferdig profilert og uniformert, samt med utrykningsgodkjenning. Denne løsningen passer godt til de allerede nevnte modellene, samt flere som for eksempel VW ID.4, Audi E-Tron, Ford Explorer, Toyota Land Cruiser, med flere. 

Vi leverer og monterer kvalitetssikkert utstyr fra Whelen med lang levetid og lite vedlikehold, og det beste av betjeningsløsninger. Vi monterer Locus-system og med vår EKOMNETT-autoriserte medarbeidere leveres også bilene komplett utrustet med nødnett- og sambandsradio.

Våre påbygg er velprøvd og levert både som lege- og legevaktbil til blant annet Oslo Universitetssykehus HF, Bergen, Fredrikstad, Tønsberg, Eidfjord, Ål, med flere.

EBCDF95 B 34 B4 4250 BE8 E A451 FC1 F7 B62

Røykdykkerbil 

Kravene til ombygging av røykdykkerbiler blir stadig større og mer kompliserte, og Ferno Mobility er spesialister i å finne løsninger som tilfredsstiller alle disse mht. ombygging av lette røykdykkerbiler, og vi hjelper deg med å finne den beste løsningen etter ditt behov.

Med våre leverandører, samarbeidspartnere og produkter, i kombinasjon med vår kompetanse og erfaring, tilpasser vi kjøretøyet etter ditt behov samtidig som vi ivaretar alle krav og retningslinjer for å innfri godkjenning som røykdykkerbil.

Vi tilbyr markedsledende produkter når det kommer til røykdykkerstoler, slokkeanlegg, innredningsløsninger og varslingsutstyr, og vi jobber kontinuerlig med å holde oss oppdatert ihht. nye standarder og retningslinjer for røykdykkerbiler. 

20230215 120426273 i OS

Kommandobil / Innsatslederbil

Vi har lang erfaring i å bygge om og tilpasse for kommando- og innsatslederbiler.

Om du ønsker en standardløsning som er enkel å montere, eller om du ønsker en skreddersydd løsning som er tilpasset ditt behov på millimeteren, så finner vi løsningen sammen med deg, og vi strekker oss langt i å innfri alle individuelle ønsker og behov.

I tillegg til at vi leverer markedsledende produkter fra Whelen, Lazer, m.fl., har vi også samarbeidspartnere på innredning som kan tilpasse og levere skreddersydde løsninger for at vi skal kunne levere et kjøretøy som er tilpasset ditt behov. 

118939195 325188502228740 2872381287847535619 n

Politibil

Ferno Mobility har levert politibiler i Norge i mer enn 30 år, og om du ferdes daglig på veiene rundt omkring i landet så har du sannsynligvis sett utallige uniformerte politibiler på veiene, levert av Ferno.

Vi har bygget om blant andre Volkswagen Passat, BMW X5 og BMW 5-serie til politibiler de siste 15 årene.

Vi jobber kontinuerlig med å holde oss oppdatert ihht. krav og tekniske løsninger for å sikre at tjenestene vi leverer er i tråd med kravene og standarden for Politiet. 

Motorsykkel

Vi tilpasser motorsykler til utrykningskjøretøy med fokus på hastighet, manøvrerbarhet og pålitelighet.

Ved å integrere avansert utstyr som lys, sirener og kommunikasjonsenheter, sikrer vi effektiv respons i nødsituasjoner.

Vår ekspertise i mekanikk og design resulterer i skreddersydde kjøretøyer som oppfyller nødetatenes spesifikke behov, samtidig som de signaliserer autoritet og trygghet.

Varslingslys til utrykningskjøretøy

Når det kommer til varslingsutstyr forhandler vi det meste på markedet, men vårt fokus innen blålys er på kvalitetsprodukter fra Whelen. 

Vi har spesialister ansatt som selv har tjenestegjort hos utrykningsetater og vet personlig hva som kreves av et kjøretøy i ekstreme situasjoner og vi følger hele prosessen fra ide til ferdig godkjent bil hos Statens Vegvesen.

 For oss vil sikkerhet og kvalitet alltid være det viktigste ved utvikling av utrykningskjøretøy!

Bakinnredning Ferno Mobility 2

Innredningsløsning til utrykningskjøretøy

Vi skreddersyr og tilpasser innredningsløsningen helt etter ditt eget ønske, plassbygget til bilmodellen du har valgt.

Innredningsløsningen kan leveres med enkle rom, hyller, skuffer og/eller uttrekk. Innredningen er kostnadseffektiv og produseres i robust materiale, samtidig som den har liten egenvekt og dermed tar opp lite nyttelast i bilen. 

Våre kolleger i Ferno Norden AS leverer det meste av akuttmedisinsk utstyr til bilen.

ISO shutterstock 380288050

Vår kompetanse er din trygghet!

Vårt kvalitets- og miljøsystem tilfredsstiller kravene i ISO9001 og ISO14001 og sikrer styring av alle aktiviteter som påvirker kvalitet og miljø.

Ferno Mobility AS har rett til å installere og vedlikeholde elektronisk kommunikasjonett (ekomnett) – ekomnettautorisasjon ENA 8796.

Ta kontakt for en prat om ditt neste utrykningskjøretøy.

Vi håper å høre fra deg

Ferno norden 25
qr code for Dan Thomas Harila
Name
Dan Thomas Harila
Position
Sales Manager
E-mail
dan.thomas.harila@fernomobility.com
Phone
+47 907 78 628
Ferno norden 16
qr code for Ole Brekkenes
Name
Ole Brekkenes
Position
General Manager
E-mail
ole.brekkenes@fernomobility.com
Phone
+47 901 60 057

© 2024 Ferno Norden